Zelfvertrouwen vergroten

Jouw zelfvertrouwen heeft een boost nodig wanneer jij

 • denkt dat anderen altijd beter, mooier, slimmer, etc. zijn
 • overtuigingen in stand houdt die jouw weg naar succes belemmeren
 • de goedkeuring van anderen belangrijk vindt, omdat jij jezelf niet voldoende vertrouwt
 • stemmetjes in je hoofd hoort die steeds zeggen dat je iets niet kunt, waardoor je nog minder zelfvertrouwen krijgt
 • complimenten weg wuift, of zegt dat het helemaal niets voorstelt
 • het moeilijk vindt om risico’s/ veranderingen aan te gaan en liever veilig in je comfortzone blijft
 • het idee hebt dat je persoonlijke ontwikkeling stilstaat, juist door persoonlijke groei wordt je zelfvertrouwen vergroot
 • de neiging hebt jezelf af te kraken, zowel in gedachten als tegen andere mensen

Is het tijd om jouw zelfvertrouwen te vergroten?

Herken je jouw laag zelfbeeld? Vergroot je zelfvertrouwen!

-Een collega vraagt of ze de presentatie die jij onlangs hebt gemaakt mag lenen voor haar afdeling. Ze zit in enorm tijdnood en wil toch met iets goeds over de bühne komen. Geen probleem, je deelt de door jou gemaakte presentatie met haar. Na afloop bedankt ze je oprecht en vertelt ze je dat het zo ontzettend goed was gegaan, ze had ook zoveel complimenten ontvangen, ze was uitermate tevreden met zichzelf, bruiste van zelfvertrouwen, dankzij jouw werk!  Je vraagt jezelf af, hoe dan?? Het was toch maar een gewone presentatie, en hij was zelfs verre van perfect. Hoezo ervaart zij wel succes? De opmerkingen en het commentaar (je zou het complimenten kunnen noemen) welke jij hebt ontvangen, acht je immers niet als waardevol of je wuift ze weg, of denkt zelfs dat iemand dat alleen maar zegt om jou gerust te stellen. 

Is het tijd om je zelfvertrouwen te vergroten?

-Er is een eeuwige twijfel of anderen je wel goed genoeg vinden, en hoe ze over je denken. Het kritische stemmetje in je hoofd dat zich continu afvraagt of je het wel goed (genoeg) gedaan hebt, of je het wel goed gezegd hebt, of andere je wel goed begrepen hebben, etc, etc. Ook al kun je er op dat moment niets meer aan veranderen, het stemmetje blijft je lastig vallen en aan het twijfelen brengen. Is een ander niet veel beter, mooier, succesvoller, leuker, intelligenter en sportiever dan ik?

Hoe zou het voelen als jij je zelfvertrouwen vergroot?

Wat doet weinig zelfvertrouwen met je?

Je voelt je vaak moe en hebt weinig energie. Het lukt toch allemaal niet, dus waarom zou je het nog proberen. Eigenlijk heb je helemaal geen doel meer en je passie kun je al helemaal niet benoemen. Je wordt steeds lakser in het nemen van initiatieven, met als gevolg dat er steeds minder in je leven gebeurt, je bent in een negatieve spiraal terecht gekomen. De negatieve stemmetjes in je hoofd gaan de overhand nemen, waardoor je alleen maar onzekerder wordt van jezelf, het tijd wordt dat je zelfvertrouwen gaat ontwikkelen. Zoek hiervoor een professionele coach zelfvertrouwen vergroten, die bij jou past!

Een zelfvertrouwen coach kan je helpen dat jij

 • oprecht trots bent op jezelf, precies zoals je bent, er is er tenslotte maar 1-tje van!
 • dusdanige portie zelfvertrouwen hebt ontwikkeld dat je waarde hecht aan je eigen opvattingen en grenzen i.p.v. je altijd te schikken naar de mening van anderen?
 • zelfvertrouwen hebt vergroot waardoor je je eigen inzicht, gevoel en intuïtie vertrouwt om iets wel of niet te doen, ipv dat van de ander?
 • goedkeuringen of afkeuringen van anderen niet meer leidend zijn voor jouw gedrag en plannen, maar jij zoveel zelfvertrouwen ontwikkeld hebt, dat jij jouw eigen plan volgt.
 • zoveel zelfvertrouwen hebt, dat je de regie over je leven in eigen hand durft te nemen.
 • met zelfvertrouwen steeds vaker je comfortzone uitstapt om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen?
 • door jouw succesbelevingen (groot of klein) jouw zelfvertrouwen vergroot.

Kortom, met voldoende zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld in het leven staan, zorgt voor positieve energie waardoor er nog meer positiviteit op je pad zal komen.  Dit zal uitbloeien tot een leuker, ontspannender, gezonder, liefdevoller en gelukkiger leven.

Je hoeft het niet alleen te doen, je hebt het wel zelf te doen!

Zorg goed voor jezelf! 🍀❤️🦚

Zet jij vandaag de eerste stap?

Plan jouw gratis kennismakingsgesprek in!

Wil jij op een makkelijke manier je zelfvertrouwen vergroten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

In een gratis kennismakingsgesprek bespreken we waar jouw uitdaging ligt en welk PauwR coach traject daar het beste op aan zal sluiten.

Een gratis kennismakingsgesprek kun je makkelijk inplannen door op onderstaande link te klikken en me een whatsapp bericht te sturen. Binnen 24 uur hebben wij onze afspraak staan!

KLIK HIER om een Whatsapp bericht te sturen

Een afspraak maken?

Neem gerust contact op