1-op-1-coaching

omgaan met narcisme

Individuele coaching a.d.h.v. diverse technieken

Met 1-op-1-coaching bied ik je maatwerk en gebruik ik de juiste technieken/interventies om jou naar een hoger niveau te tillen. Jij staat centraal, met je unieke verleden, je familieachtergrond en je individuele uitdagingen. Tijdens een persoonlijk coachingtraject kies ik die interventies die jou het best kunnen helen en goed bij jou passen.

Ik werk met diverse coachtechnieken, waaronder NLP-technieken, hypnose, familieopstellingen, systemisch werk en transactionele analyse (TA). Daarnaast krijg je bij individuele coaching praktische handvatten en inzichten die echt helpend zijn in je dagelijkse leven om voor altijd los te komen van de pijnlijke gevoelens en gedachten die je nu belemmeren om het leven te leven dat bij jou past.

Ik help je dichter bij jezelf te komen

Gaat dit over jou? Je voelt dat je vastloopt, het is alsof je eindeloos op dezelfde rotonde vast blijft zitten. Je bent al een tijdje op zoek naar de juiste coach of begeleiding en je hebt misschien al verschillende therapieën/psychologen achter de rug. Er huist een mistwolk in je hoofd en je energieniveau is laag. Je lijkt niet vooruit te komen. Je lijkt steeds verder van jezelf verwijderd te raken. Het is tijd om uit de startblokken te komen.

Nu met de juiste ondersteuning en begeleiding, zodat je helderheid kunt vinden. Ik help je bij die kern te komen en het probleem daar op te lossen. Dat doe ik vooral door het jou te laten voelen en ervaren. De werkelijke heling, verandering en verbetering zitten immers op gevoelsniveau en vinden in het onderbewuste plaats.

volwassenen coachen

Herken je jezelf in onderstaande punten?

Hoe ziet jouw leven eruit over vijf jaar als je nu niets verandert? Wat is de kwaliteit van jouw liefdesrelatie? Hoe is de band met je familie en vrienden? Hoe is het gesteld met je fysieke gezondheid? Wat voor consequenties heeft je situatie op je werk en in je leefomgeving? Kom je toe aan ontwikkeling en groei? En over tien jaar?

Gedrag gestuurd door je onbewuste

Elk coachingtraject begint met zelfreflectie, jezelf in de spiegel durven aan te kijken. Wat speelt er? Speelt het nu of zijn er gebeurtenissen uit het verleden, waardoor je emoties nu opspelen? Je bent jezelf vaak niet bewust van wat jou nu zoveel energie kost en van wat je verdrietig, angstig of onzeker maakt.

Voor zelfs nog meer dan 99 % wordt ons gedrag gestuurd door ons onbewuste. We volgen patronen die we onszelf hebben eigen gemaakt of anderen ons hebben aangeleerd. Het zijn onbewuste, niet-helpende patronen waaraan je je ongemerkt vasthoudt. Ooit zijn bepaalde onbewuste patronen helpend, beschermend of zelfs noodzakelijk voor je geweest. De vraag is: heb je ze vandaag de dag nog zo hard nodig?

shutterstock ()

Enkele belangrijke vragen

Ga voor 1-op-1-coaching die echt bij je past

Bij 1-op-1-coaching onderzoeken we diverse dieptelagen:

Wat het exclusieve individuele coachingtraject jou oplevert:

Conflictvermijdend gedrag trainen

Sleuteloverdracht in het coachingtraject

Pas op het moment dat er bewustwording in jouw onbewuste gedrag is, vindt daar verandering plaats en is er mogelijkheid tot groei. Dat noem ik de ‘sleuteloverdracht’. In deze fase van het coachingtraject ben je je steeds meer bewust van wat je nieuwe helpende gedrag je oplevert. Verlichting, rust, energie, overzicht, ontspanning en motivatie zijn de woorden die mijn coachees benoemen als ik vraag wat het hen oplevert.

Onbewust helpend gedrag vertonen? Het kan!

Je gaat het opgedane inzicht nooit meer niet weten. Zoals je nu weet, wordt ons gedrag voor meer dan 99 % door ons onbewuste gestuurd. Je bent in de fase van het coachingtraject aangekomen waarin je onbewust je helpende gedrag vertoont. Geen aangeleerd gedrag, geen foefjes of trucjes; gewoon omdat het inzicht er is, lijkt het als vanzelf te gaan.

Lekker toch? Dat smaakt naar meer, of niet soms? Goed nieuws: er is meer! De enige die invloed heeft op jouw gedrag ben jij zelf. Neem dan ook de regie. Als je iets wilt veranderen, verbeteren aan jezelf of voor een persoonlijk succes wilt gaan, ben jij degene die actie zal moeten ondernemen.

tim mossholder CGaGIFkzE unsplash

Interesse in individuele coaching?

Als je doet wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. We zijn allemaal in staat tot zoveel meer. Als je weet hoe, kun je meer genieten en met meer zelfvertrouwen leven in een realiteit die veel beter bij je past.

Ben jij nieuwsgierig naar wat mijn individuele coaching jou kan opleveren? Neem dan vrijblijvend contact met me op en we drinken samen een bakje koffie!

Live coaching of begeleiding in mijn praktijk

De coaching die ik live of in mijn praktijk aanbied, is in drie categorieën te verdelen. Omdat er vaak een overlap is tussen verscheidene problemen, stem ik mijn werkwijze op jouw specifieke situatie af en implementeer ik kennis van diverse onderwerpen.