Over mij

Coachingpraktijk in Hilvarenbeek

Fijn dat je er bent en wat leuk dat je mij beter wilt leren kennen! Mijn naam is José Rijnen. Samen met mijn vriend, zoon en hond woon ik in Hilvarenbeek, waar tevens mijn coachingpraktijk gevestigd is. In het verleden heb ik verschillende commerciële functies gehad. Daarvoor was ik tenslotte opgeleid. Een opvallende overeenkomst in die functies is dat ik altijd veel en graag met mensen werkte. Mijn inlevingsvermogen is groot, wat veel commerciële activiteiten ten goede kwam.

Op het moment dat de werkdruk van onze eigen onderneming afnam en ik wat meer vrijheid kreeg, ging ik bij mezelf na waar ik nu eigenlijk echt gelukkig van word. Wat past nu echt bij mij en waarvan krijg ik energie? Al snel kwam ik terecht bij ‘mensen naar een hoger level helpen’.

Zonder overleg met of goedkeuring van anderen – dat was in die tijd vrij uniek voor mij – begon ik met de opleiding tot professional coach. Mijn gevoel en intuïtie waren heel sterk, dus ik volgde de opleiding. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met mezelf te blijven ontwikkelen binnen mijn nieuwe vakgebied.

online coaching zelfvertrouwen

Wat vooraf ging aan mijn carrière als coach

Ik geloof erin dat dingen op het juiste moment op je pad komen, op het moment dat jij openstaat om kansen te grijpen. Wanneer je je echter niet openstelt, komen die kansen eveneens voorbij, maar zie je ze jammer genoeg niet. Zo kijk ik terug op mijn verleden. Ik miste niets omdat ik niet zag wat ik miste. In het verleden was ik vaak té lief en was ik bovengemiddeld gericht op de ander. De ander was belangrijker dan ikzelf. Als de ander tevreden was, was ik dat ook.

Discussies ging ik uit de weg om geen gedoe te krijgen. Mijn agenda liet ik door anderen bepalen; ik stond in dienst van anderen. Niet alleen mijn agenda, maar ook mijn wil, mijn mening, mijn waarden en mijn normen liet ik door anderen vastleggen. Ik leefde volgens de regie van een ander. Ik raakte steeds verder van mezelf verwijderd. De mistwolk in mijn hoofd vertroebelde mijn inzichten en mijn eigenwaarde raakte ik kwijt. Dat aangeleerde onbewuste patroon hielp me niet verder. Tijd voor verandering!

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Mijn persoonlijke ontwikkeling kreeg een enorme boost. Het was alsof de kurk van de champagnefles knalde! En net als goede champagne smaakte die ontwikkeling voor mij naar meer. Door mezelf aan te leren om vaker naar mijn gevoel en intuïtie te luisteren en daarop te vertrouwen, zijn er zoveel deuren voor me opengegaan. Deuren naar buiten en ook deuren naar mijn binnenkant zijn geopend. Ik heb (her)ontdekt wie ik ben, wat ik wil, wat mijn mening is en wat mijn waarden en normen zijn. Ik heb meer zelfliefde ontwikkeld, waardoor ik een betere relatie met mezelf heb en daardoor ook met de mensen om me heen. Er komen mooie mensen en kansen op mijn pad. Dat lijkt allemaal automatisch te gaan! Dat gun ik iedereen.

Mijn behoefte om ook anderen zo’n mooie transformatie te laten ervaren, werd groter en groter. Daarom ben ik als professioneel coach/spreker met mijn praktijk PauwR Coaching gestart. Pauw staat voor het trotse dier, ‘r’ is dan weer de eerste letter van mijn achternaam.

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en ze de sleutel tot meer persoonlijke ontwikkeling aan te reiken. Ik maak je bewust van je onbewuste processen. Pas wanneer daar bewustwording is, zijn verandering en persoonlijke groei mogelijk. Je bent je vaak niet eens bewust van wat jou nu zoveel energie kost of je verdrietig, angstig en onzeker maakt.

volwassenen coachen

Ervaringsdeskundige & gecertificeerd coach

Behalve dat ik steeds aan mijn zelfontwikkeling ben blijven werken, heb ik de volgende opleidingen afgerond:

Daarnaast ben ik een ervaringsdeskundige en heb ik meerdere trainingen achter de rug, waaronder over omgaan met narcisme, narcisme en co-ouderschap, codependentie en dominantie in een relatie. Tevens behandelde ik de thema’s verlatingsangst, bindingsangst en narcisme in een liefdesrelatie.

Hoe ik werk als coach

Bij elk coachingtraject staat de hulpvraag van mijn cliënt centraal. Je begint met zelfreflectie en naar jezelf in de spiegel durven te kijken. Wat speelt er? Zijn er gebeurtenissen uit het verleden? Zijn er belemmerende overtuigingen die zorgen dat je onbewuste een onbehaaglijk gevoel en/of probleem in stand houdt?

Als coach werk ik custommade. Aangezien mijn toolbox aardig gevuld is, gebruik ik die technieken/interventies tijdens de sessies. Ik zet degene in die het best passen om je doelen te bereiken. Het draait om één persoon en dat ben jij!

shutterstock ()

Hoe cliënten mij als coach ervaren

“José is erg toegankelijk en begripvol, maar weet ook op het juiste moment even de spiegel voor te houden. Ze werkt gestructureerd, waardoor je iedere sessie kunt voorbereiden en hierdoor ook alles eruit kunt halen. José is erg kundig en veelzijdig waardoor ze steun kan bieden bij een breed aantal onderwerpen die gaande de sessies naar boven komen. In een fijne, veilige omgeving werkt ze samen met jou aan het gestelde doel. Een enorme aanrader!”
“Onrust, onzekerheid en angst om verkeerde keuzes te maken was iets waar ik tegenaan liep. Direct het eerste moment met José voelde veilig en vertrouwd. De manier van coachen vond ik erg prettig. José kan dingen op een duidelijke manier, met leuke voorbeelden uitleggen. Het heeft me veel inzichten over mezelf en de manier waarop ik met bepaalde gebeurtenissen omga gegeven.”
“José heeft veel kennis en ervaring en is heel toegankelijk. Ze heeft mij inzichten en handvatten gegeven om beter om te gaan met onzekerheid. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik beter om kan gaan met mensen in mijn omgeving met narcistische eigenschappen. Door er meer over te leren kan ik hier nu anders op reageren en heb ik er minder last van. José voelt goed aan waar behoefte aan is en past haar werkwijze daar zo nodig op aan.”
“José heeft mij heel fijn en goed geholpen met een toxische relatie, om de omgang en communicatie met die persoon draaglijker te maken. José heeft erg veel kennis. Daarnaast geeft ze ook goede en fijne coaching en tips.”
“De coaching van Pauwr was voor mij een krachtig instrument voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Door middel van doelgerichte gesprekken en reflectieve oefeningen werd mijn zelfbewustzijn vergroot.”

Nog iets over mezelf…

Ik hou van diepgaande gesprekken, voornamelijk met personen met wie ik een klik voel. Ook vind ik het heerlijk om lukraak te kletsen over van alles en nog wat. Humor is een heel belangrijk onderdeel in mijn leven.

Wanneer je met me aan de praat raakt, heb je in een mum van tijd veel meer met me gedeeld dan je aanvankelijk gedacht had. Door het vertrouwen dat ik uitstraal (ik ben ook betrouwbaar hoor!), mijn puurheid, mijn luisterende oor en omdat ik niet meteen een oordeel heb, komen mensen graag bij mij om op een luchtige manier hun verhaal te doen.

Positiviteit, doorzettingsvermogen, inlevingsvermogen en humor ervaar ik als mijn tweede natuur. Ik heb soms best moeite om orde en netheid te bewaren en stel de dingen die ik niet graag doe liever even uit. Ik haat geweld en zou iets meer respect voor elkaar enorm kunnen waarderen.

Zo, nu even genoeg over mij. Nu ben ik oprecht nieuwsgierig naar wie jij bent. Wat houdt jou bezig? Waar sta jij op je pad? Waar loop jij tegenaan? Is er op dit moment iets waar je in vastloopt? Of wil je gewoon even sparren? Heb je het idee dat ik je daarmee kan helpen? Laat dan vandaag nog van je horen!