Wat is relatieverslaving?

coaching narcisme

Boeiende blogs over persoonlijke ontwikkeling

Op deze pagina vind je boeiende blogs over diverse onderwerpen die ik tijdens mijn individuele coaching behandel, waaronder conflictvermijdend gedrag, (een gebrek aan) zelfvertrouwen, narcisme en persoonlijke ontwikkeling in het algemeen. Zo kan je als aanvulling op online coaching of training op je werk een bredere kennis en handige tips vergaren.

Heb je een specifiek thema in gedachten waarover je meer zou willen weten? Stuur mij een bericht en wie weet schrijf ik er binnenkort wel een blogpost over!

Wat is relatieverslaving?

relatieverslaving woman arguing with her internet addicted boyfriend

Relatieverslaving treedt op wanneer je in een liefdesrelatie vastzit, ook al weet je rationeel dat die ongelijk en ongezond voor je is. Je kunt emotioneel niet loskomen, omdat je blijft geloven in de romantische illusie dat de ander zal veranderen als je maar beter je best doet. Het resultaat is een obsessie waarin je liefdesrelatie centraal staat.

Hoe herken je relatieverslaving?

Hoe ontstaat een relatieverslaving?

Hoe een relatieverslaving ontstaat, kan worden toegeschreven aan verschillende factoren die samen een complexe dynamiek vormen. Ik vind het heel belangrijk om te vermelden dat niemand de perfecte ouders heeft (gehad), jij niet en ik ook niet.

En, mocht je ouder zijn: jij bent niet de perfecte ouder en ik ben niet de perfecte moeder. Die bestaan namelijk niet. We doen met alle positieve intenties en wat binnen ons vermogen ligt zo goed mogelijk ons best om voor onze kinderen te zorgen. Dat hebben onze ouders ook gedaan. Ook zij hebben hun verleden met zich meegedragen.

Voorgoed met relatieverslaving breken

Als je voorgoed met je relatieverslaving en de onderliggende (codependentie)patronen wilt breken, overweeg je best om professionele hulp te vragen. Een therapeut/coach die ervaringsdeskundige op dat gebied is, zal jou het beste kunnen helpen. Je hoeft het niet alleen te doen… Wil je meer weten over hoe je dat patroon van destructieve liefdesrelaties kunt doorbreken? Lees dan verder over hoe je het kunt aanpakken.

Wat levert therapie je op?

Wil jij al het bovenstaande? Dan is het exclusieve 1-op-1-coachingtraject op maat echt iets voor jou. Ik help je op een fijne manier bij de kern te komen en het probleem daar op te lossen – vooral door het jou te laten voelen en ervaren. De werkelijke heling, verandering en verbetering zitten immers op gevoelsniveau en vinden in het onderbewuste plaats.

Zorg goed voor jezelf!

Liefs,
José