logo website lg () ()

Ondernemers & bedrijven

coaching online

De mentale gezondheid van je werknemers voorop

Hoe je het ook wendt of keert: als werkgever ben je (in ieder geval) deels verantwoordelijk voor de mentale gezondheid van je werknemers. Je hoopt vast dat die zich op de werkvloer goed voelen, want uit ervaring weet ik dat een tevreden werkkracht doorgaans beter presteert.

Iemand die op het werk herhaaldelijk op frustraties stuit of zich niet gewaardeerd voelt, zal hoogstwaarschijnlijk gedemotiveerd raken. Dat kan tot een bedrukte sfeer, ziekteverzuim of langdurige uitval leiden. Ook als ondernemer of werkgever loont het de moeite om individuele coaching te volgen of een sparringpartner in te schakelen. Hieronder licht ik de verschillende facetten van mijn werk als coach toe.

Ik bied niet alleen trainingen voor werknemers, maar net zo goed voor ondernemers aan. Mijn jarenlange ervaring als ondernemer maakt van mij de ideale sparringpartner! Ik help je te ontdekken hoe je vlot kunt communiceren via diverse kanalen en met allerlei betrokken partijen, van personeel tot zakenpartners. Daarnaast breng ik samen met jou de doelstellingen voor jouw onderneming in kaart.

Door preventieve coaching op het werk kun je de mentale gezondheid van je werknemers op peil houden. Groeiend ongenoegen pak ik bij de bron aan, waardoor ik de gevolgen ervan tot een minimum beperk en voorkom dat een werknemer een burn-out krijgt. Werknemers motiveren, leer ik je in een mum van tijd aan. Bovendien besteed ik aandacht aan welke factoren de motivatie van werknemers mogelijk beïnvloeden.

De motivatie van een werknemer verhogen, begint bij conflicvermijdend gedrag trainen. Overspannen raken door een arbeidsconflict komt immers vaker voor dan je zou denken. Mocht je dat koste wat kost willen vermijden, help ik je een veilige werksfeer te creëren. Zo voelen je werknemers aan dat er ruimte is voor overleg en innovatie.

Verder verlaag ik de drempel om seksueel overschrijdend gedrag of pesten op het werk te melden. Op die manier kun je er als ondernemer zeker van zijn dat jouw aanpak conform het beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is, een Arbowet die erop gericht is om agressie en misbruik tegen te gaan.

Ben je een werknemer die een beroep wil doen op mijn coaching en trainingen? Hoewel het initiatief van jou kan komen, hoeft dat niet per definitie te betekenen dat je werkgever niet voor de kosten zou inspringen. Veel werkgevers denken mee met hun personeel en zien trainingen als een goede investering. Die leveren immers een win-winsituatie op. Werknemers die zich gesteund voelen, zullen meestal beter presteren.

Ik bied trainingen tegen een burn-out bij werknemers aan. Mijn PauwR Preventieprogramma
bestaat uit coaching en trainingen die op persoonlijke ontwikkeling, communicatievaardigheden en bewustwording gericht zijn. Tijdens een (NLP-)training haal ik onder andere de volgende onderwerpen aan:

 • doelstelling & doelstemming
 • interactie via het communicatiemodel
 • leerprocessen in vier stappen
 • metaprogramma’s die begrip voor jezelf & anderen vergroten
 • rapport als vorm van verbinding

Als vertrouwenspersoon binnen je bedrijf ondersteun ik ten slotte werkgevers om het zelfvertrouwen bij hun werknemers te vergroten en hen oplossingsgericht te begeleiden. Mijn takenpakket omvat onder meer:

 • laagdrempelig contact met werknemers bewerkstelligen
 • incidenten signaleren & analyseren
 • je managementteam adviseren
 • telefonisch voor je werknemers bereikbaar zijn
 • medewerkers naar professionele hulpverleners doorverwijzen
 • een jaarlijkse rapportage voorleggen
 • werknemers met een PSA-melding of klacht opvangen

Wil je met mij als coach, trainer en vertrouwenspersoon in zee gaan? Stuur me snel een bericht om samen met mij op de behoeften van jouw werknemers in te spelen. Conflict vermijden en een positieve band tussen collega’s scheppen, worden kinderspel! Mocht een onlinetraining beter bij jouw onderneming aansluiten, behoort die eveneens tot de opties.