Over PauwR Coaching en Training

Wil je persoonlijk groeien waardoor je in je kracht komt te staan? Je hoeft het niet alleen te doen!

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij PauwR Coaching. Door je bewust te worden van alles wat je in je mars hebt en aan de slag te gaan om dit te verbeteren, wordt je hierin steeds succesvoller en ontwikkel je zelfvertrouwen. Wanneer je meer doet van de dingen waar jij (vaak onbewust) heel goed in bent, zul je merken dat het bijna als vanzelf gaat en dat je er ook nog eens energie van krijgt. Zo bereik je op een fijne manier je gestelde doelen en tegelijkertijd werk je aan je zelfvertrouwen. Zowel in je privésituatie als op de werkvloer. Ook alle trainingen zijn gericht op persoonlijke groei, effectief communiceren, doelen stellen, positiviteit, jezelf en de ander beter leren begrijpen. Deze trainingen kun je individueel volgen alsook in groepsverband.

Coaching

Coaching

Lees verder
Het PauwR Preventie Programma

Het PauwR Preventie Programma

Lees verder
Neem contact op

Neem contact op

Lees verder 123
 Herken jij jouw laag zelfbeeld?

Herken jij jouw laag zelfbeeld?

Lees verder

Over mij

Inleiding

Welkom op de website van PauwR coaching! Leuk dat je mij wat beter wil leren kennen! 

Mijn naam is José Rijnen, ik woon in een heel gezellig huis samen met mijn vriend, zoon en hond in Hilvarenbeek, een fijn dorp in Noord Brabant. Ik ben gediplomeerd coach van beroep, werk veel met NLP technieken en doe mijn werk met veel passie en haal er dagelijks enorm veel voldoening uit, ik krijg er zelfs vleugels van! Nog veel meer heb ik te vertellen over mijn werk verleden, levenservaringen en over wie ik ben. Nieuwsgierig? Leuk! 

Mijn werk en ontwikkeling

In mijn werkverleden heb ik tot voor kort verschillende commerciële functies gehad, hiervoor was ik tenslotte opgeleid. Een opvallende overeenkomst in deze functies was, dat ik altijd veel en graag met mensen werkte. Mijn inlevingsvermogen is groot, wat veel commerciële activiteiten ten goede kwam. Op het moment dat de werkdruk afnam, en ik wat meer vrije tijd kreeg, ben ik bij mezelf nagegaan waar ik nu eigenlijk echt gelukkig van word. Ik heb me afgevraagd wat nu ècht bij me past, en waar ik energie van krijg. Al snel kwam ik bij “mensen naar een hoger level helpen” terecht.

Zonder overleg met en goedkeuringen van anderen (dat was vrij uniek voor mij) ben ik de opleiding tot professional coach gaan volgen, mijn gevoel en intuïtie waren heel sterk dat ik dit moest gaan doen, dus volgde ik het. Met succes en veel voldoening heb ik deze opleiding afgerond.  Daarnaast ben ik aan mezelf gaan werken, ik heb verschillende (online)trainingen gevolgd over communicatie- en assertiviteit, het ontwikkelen van zelfliefde, je zelfvertrouwen laten groeien en positieve psychologie. Ook heb ik me verdiept in thema’s zoals co-narcisme, codependentie, dominantie in de relatie en narcisme. Inmiddels heb ik de NLP practitioner en de NLP practitioner Master opleiding afgerond. Momenteel volg ik de NLP trainers opleiding om nog meer verdieping in dit mooie vak te krijgen en ik leer in deze opleiding om het als trainer, over brengen aan groepen. Ik heb mezelf beloofd me te blijven ontwikkelen.

De meest intense ontwikkeling heb ik doorgemaakt dankzij mijn persoonlijke coach/counselor, met haar heb ik een traject doorlopen met een verbluffend persoonlijk resultaat als gevolg. Het ging hier over één persoon en dat was ik. Mijn persoonlijke ontwikkeling kreeg een enorme boost, het was alsof de kurk van de champagnefles knalde! En net als goede champagne, smaakt het voor mij naar meer.

Momenteel word ik nog steeds door haar gecoacht, door coaching blijf ik mezelf ontwikkelen en voorkom ik dat ik in mijn oude patroon terug val.

Door mezelf aan te leren om beter naar mijn gevoel en intuïtie te luisteren zijn er zoveel deuren voor me open gegaan. Deuren naar buiten maar ook deuren naar mijn binnenkant zijn geopend. Ik heb (her)ontdekt wie ik ben, wat ik wil, wat mijn mening is wat mijn waarden en normen zijn. Mijn zelfliefde is meer ontwikkeld waardoor ik een betere relatie met mezelf heb en daardoor ook met mensen om me heen. Er komen mooie mensen en kansen op mijn pad. Dat lijkt allemaal automatisch te gaan! Dit gun ik iedereen! Mijn behoefte om ook anderen zo’n mooie groei te laten ervaren, werd groter en groter, en ben als gediplomeerde professioneel coach mijn praktijk PauwR coaching gestart.

Wat ik leuk vind om met je te delen is hoe ik mijn bedrijfsnaam heb bedacht. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen trots te laten zijn op wie ze zijn, precies zoals ze zijn, er is er immers maar eentje van. Zo kwam ik bij het trotste dier de “Pauw”. De “R” is de eerste letter van mijn achternaam, welke ik na 17 jaar weer met trots draag. Dit samen vormt PauwR, en als je dit uitspreekt hoor je de kracht, de kracht die ook binnen jouw handbereik ligt om je fijnste leven te leven.

Wat eraan vooraf ging...

Ik geloof erin dat dingen op het juiste moment op je pad komen, op het moment wanneer jij open staat om kansen aan te grijpen. Wanneer jij je echter niet openstelt, komen die kansen eveneens voorbij, maar jij ziet ze jammer genoeg niet.

Zo kijk ik terug op mijn verleden. Ik miste niets, omdat ik niet zag wat ik miste. 

Mijn agenda liet ik bepalen door anderen, ik was in dienst van anderen. Niet alleen mijn agenda liet ik door anderen bepalen ook mijn wil, mijn mening, en mijn waarden en normen. Ik leefde volgens de regie van een ander. 

Ik dacht eerst wat een ander er van zou vinden alvorens ik een beslissing kon nemen. Veel deed ik (of vermeed ik juist) om conflicten te voorkomen. Ook dacht ik voor anderen. Ik had erg veel moeite om duidelijk te zijn over mijn grenzen. Loyaliteit vond ik belangrijker dan mijn eigen behoeften. Het geluk van anderen stonden hoger op mijn prioriteitenlijst dan mijn eigen geluk.

Er huisde continu een mistwolk in mijn hoofd, waardoor helder overzicht ontbrak. Ik had het gevoel dat ik in cirkeltjes bleef lopen en maakte mezelf wijs dat het beter zou gaan als….de vakantie gaat beginnen….., de verbouwing klaar is…., wanneer het conflict met een gezamenlijke vriend is opgelost…., wanneer we minder zouden gaan werken…., wanneer de werkdruk lager zou zijn….,en zo schoof ik de bal maar vooruit. Totdat ik deze bal oppakte. Ik stapte uit mijn comfort zone en kwam zo in mijn groei zone terecht.

Waar sta ik nu? 

Ik ben blij mezelf te leren kennen. Ben een fijne relatie met mezelf aangegaan waardoor ik ook met anderen een gezonde relatie kan aangaan. Ik draag geen zware bagage meer mee elke dag, waardoor ik nu ruimte en energie over heb om meer te genieten en mezelf te ontwikkelen. 

Mijn weg is vrij om mijn missie waar te maken: 

Als ervaringsdeskundige en gediplomeerd coach help ik mensen naar een hoger level te tillen, trots te zijn op wie ze zijn, zodat ze hun fijnste leven mogen leven. 

 

Wat je nog meer over me moet weten

Nu even naar de dag van vandaag, ik houd er namelijk erg van om in het nu te leven.

Mijn naam is José Rijnen, ik woon in een gezellig, knus huis in Hilvarenbeek, een fijn dorp in Noord-Brabant. Ik ben geboren en getogen in Noord-Brabant, en eigenlijk heb ik ook veel ingrediënten die tot een Brabander behoren. ”Brabanders vermijden conflicten en gaan confrontatie uit de weg. Ze zeggen het liever niet al te hard als ze het ergens mee oneens zijn. In plaats daarvan wordt het bedekt met de mantel der liefde.” Peter Achterberg (hoogleraar Tilburgse University)  Dussss…

Ook kan ik een heerlijk glas wijn passend bij een avondvullend diner enorm waarderen. Ik ben helemaal in mijn nopjes als er een feestje is waar ik met iedereen mag kletsen en jaaaa, ook dansen!! (wanneer zou dat weer mogen?) En o ja, je kunt me wakker maken voor een worstenbroodje!

Mijn huisgenoten zijn mijn lieve vriend, mijn (bijna) altijd vrolijke, positieve, prachtige, lieve zoon van 20 jaar en onze labrador, Roxy. Met hen besteed ik een heel groot deel van mijn vrije tijd. Ik ben graag sportief bezig, met mijn zoon heb ik enkele gezamenlijke sporten zoals wakeboarden, fietsen, schaatsen ook gaan we graag skiën/snowboarden. En ja, hij is inmiddels in al deze sporten beter dan ik. Daarnaast ben ik in de zomer van 2019 begonnen met kitesurfen, tennis ik met vriendinnen en kun je me met regelmaat vinden in een van de groepslessen in de sportschool.

Van de natuur kan ik intens genieten, deze momenten pak ik voornamelijk als ik op het strand of in de bossen ben tijdens de vele wandelingen met Roxy.

Een mensen-mens word ik vaak genoemd, ik hou van mensen! De groep mensen waar ik close mee ben, bestaat uit een zeer gemêleerd gezelschap, qua interesses, qua levensinstelling en ook qua leeftijd, dat maakt het voor mij zo fascinerend. De overeenkomst is dat ze me blij maken en energie geven.

Daarmee wil ik de liefde die ik heb voor honden niet uitvlakken, die is best wel groot kan ik wel zeggen. Wat Roxy me aan liefde, trouw en blijdschap geeft, is onbeschrijfelijk.

 

Ik hou van diepgaande gesprekken, voornamelijk met personen waarmee ik een klik voel. Ook vind ik het heerlijk om lukraak te kletsen over van alles en nog wat, humor vind ik een heel belangrijk onderdeel in het leven. Wanneer je met me aan de praat raakt heb je binnen een mum van tijd veel meer met me gedeeld dan dat je aanvankelijk gedacht had. Door mijn vertrouwen dat ik uitstraal (ik ben ook betrouwbaar hoor!), mijn puurheid, mijn luisterend oor en omdat ik niet meteen een oordeel heb, komen mensen graag bij mij om op een luchtige manier hun verhaal te doen.

Positiviteit, doorzettingsvermogen, inlevingsvermogen en humor ervaar ik als mijn tweede natuur, ik heb soms best moeite orde en netheid te bewaren, en stel dingen die ik niet graag doe liever even uit. Ik kan niet tegen geweld en zou iets meer respect naar elkaar enorm kunnen waarderen.

Nu is het jouw beurt

Zo, nu even genoeg over mij, nu ben ik oprecht nieuwsgierig wie jij bent.

Wat houdt jou bezig? Waar sta jij op je pad? Waar loop jij tegenaan? ​Is er op dit moment iets waar je in vastloopt? Of wil je gewoon even sparren? Heb je het idee dat ik je daarmee kan helpen? Stuur me dan een bericht.

Laat me weten wat jouw uitdagingen zijn, we gaan samen kijken of we een klik hebben en of ik je naar je doel kan begeleiden. Als ervaringsdeskundige en gediplomeerd coach help ik mensen hun zelfvertrouwen terug te krijgen, trots te zijn op wie ze zijn, zodat ze hun fijnste leven mogen leven. Het belangrijkste vind ik dat jij hiervoor op de juiste plek terecht komt, wanneer ik voel dat je bij een andere coach een betere klik zal ervaren of dat hij/zij jouw issue beter zal kunnen behandelen, verwijs ik je net zo lief naar hen door.

Ik wil een GRATIS kennismakingsgesprek

Lees verder

Ik heb een vraag

Lees verder
Ervaringen

Ervaringen

Lees verder