Coaching

Samen (her)ontdekken waar jouw grenzen liggen, wat jouw waarden, normen en je kwaliteiten zijn.

 • Cijfer je jezelf vaak weg omdat je loyaliteit naar anderen belangrijker vindt? 
 • Heb je een laag zelfbeeld?
 • Zit er te weinig groei in je persoonlijke ontwikkeling?
 • Ervaar je te vaak momenten dat je laag in je energie zit?
 • Vind je het moeilijk om duidelijk je grenzen aan te geven?

*verhalen welke ik gebruik op mijn website, zijn voorbeelden van o.a. mijn coachees en stages tijdens mijn studie 

Jezelf wegcijferen

Herken je dit?

Op een dag ben je ben grieperig, echt helemaal niet lekker, je loopt continu naar het toilet. Je partner was van plan om deze dag iets leuks voor zichzelf te gaan doen, dat plan gaat ongestoord door. Je begrijpt het ook nog, het is immers belangrijker dat hij geen last van jou heeft en zijn agenda niet op jou hoeft aan te passen. Terwijl je al je krachten bijeen bundelt om een kopje thee voor jezelf te maken, pep je jezelf op en bedenk je dat het tegen de tijd dat de kinderen uit school zijn, wel weer beter zal gaan met je en dat je gewoon voor het eten kunt zorgen, zoals iedereen van je verwacht. Hoe zou de dag eruit zien als de rollen omgedraaid waren, had jij dan een fijne relax-dag kunnen beleven en bij thuiskomst het vanzelfsprekend gevonden dat je meteen aan tafel kunt? 

Laag zelfbeeld

Herken je dit?

Een collega vraagt of ze de presentatie die jij onlangs hebt gemaakt mag lenen zodat zij deze kan gebruiken voor bij haar op de afdeling. Ze zit in enorm tijdnood en wil toch met iets goeds over de bühne komen. Geen probleem, je deelt de door jou gemaakte presentatie met haar. Na afloop bedankt ze je oprecht en vertelt ze je dat het zo ontzettend goed was gegaan, ze had ook zoveel complimenten ontvangen, ze was uitermate tevreden met zichzelf, dankzij jouw werk!  Je vraagt jezelf af, hoe dan?? Het was toch maar een gewone presentatie, en hij was zelfs verre van perfect. Hoezo ervaart zij wel succes?

De opmerkingen en het commentaar (je zou het complimenten kunnen noemen) welke jij hebt ontvangen, acht je immers niet als waardevol of je wuift ze weg, of denkt zelfs dat iemand dat alleen maar zegt om jou gerust te stellen. 

Keuzes voor de ander

Herken je dit?

Eigenlijk ga je heel graag die zondagmiddag een heerlijke herfstwandeling in het bos maken. Omdat er misschien een bui zou kunnen gaan vallen, stel je het niet eens voor aan je partner, want als het gaat regenen krijg jij heel de middag chagrijn, en de bui die dan over je heen komt……..Dus, ga je fijn samen doen wat je partner wil gaan doen die middag.

In dienst van anderen

Herken je dit?

Als jij jezelf afvraagt waar jouw grenzen liggen, moet je serieus hard nadenken, je weet het eigenlijk niet. Wanneer je denkt dat jij het werkje kan fixen pak je het aan (je bedenkt later nog wel wanneer dan wel precies). Ondanks dat jouw bordje al aardig vol ligt, kun jij geen “nee” zeggen, anders zou hij/zij het zelf moeten opknappen, en omdat hij/zij continu aangeeft het al zo druk te hebben, kun je dat de ander toch niet aandoen? Jij bent tenslotte die alleskunner, de liefste moeder, de zorgzame partner, de collega waar je altijd op kunt rekenen, de ideale (schoon)dochter, de vriendin met het luisterend oor, het sociale dier dat alle contacten warm wil houden, etc, etc.

Ondertussen zijn jouw grenzen zijn nog steeds niet in zicht??

Natuurlijk houd je dat niet vol! Bovendien word je er geen gelukkig mens van, je hebt geen idee wat jij eigenlijk fijn vindt en waar jij gelukkig van wordt. Constant ben jij in dienst van anderen. Je hoofd loopt over, je hebt weinig energie en voor persoonlijke ontwikkeling is al helemaal geen ruimte over. 

Conclusie: je grens is allang overschreden, alleen jij ziet het niet!

Verlang je naar meer ontspanning, zelfvertrouwen en plezier?

Ik kan je helpen dit te vinden!

Geen excuses of redenen meer om jouw moment nu niet te pakken, het is tijd dat je aan jezelf gaat werken.

Stel je je eens voor dat jij:

 • controle hebt over de pleaser in jou
 • makkelijker “nee” kunt zeggen wanneer jij dat nodig vindt
 • je zelfverzekerd voelt, je mag er zijn
 • je grenzen duidelijk weet aan te geven
 • jouw mening durft te geven
 • bepaalt of je een conflict aan gaat of het bewust vermijdt
 • je energieker voelt
 • structuur en helderheid in je hoofd hebt
 • meer rust, ontspanning en liefde ervaart
 • de rotonde durft te verlaten en stappen vooruit gaat maken

Het is mogelijk, en veel eenvoudiger dan dat je misschien altijd hebt gedacht! Jij bent het meer dan waard om nu eens echt voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren. Ik wil je vragen om met me op reis te gaan, ik beloof je dat het een reis gaat worden welke je nooit meer gaat vergeten. Zoals alle vakanties kost ook deze reis je tijd en geld, je zult zien, al je eerdere vakanties zullen bij deze reis verbleken.

Hoe werk ik?

Als gediplomeerd coach en ervaringsdeskundige ga ik samen met jou aan de slag met jouw coach vraag. Samen gaan we (her)ontdekken waar jouw grenzen liggen, wat jouw waarden, normen en je kwaliteiten zijn en we gaan onderzoeken waar jouw geluk ligt. Ik help je een liefdevolle relatie met jezelf op te bouwen en je zult daardoor een gelukkiger mens zijn, voor jezelf en zeker ook voor je naasten. Na het traject bied ik je professionele persoonlijke nazorg, om te voorkomen dat je terug valt in je oude patroon.

Zelf hecht ik als coach, veel waarde aan eerlijkheid, oprechtheid, puurheid en vertrouwen, dit verwacht ik ook van jou.

Waar werk ik?

Voor de persoonlijke coach sessies ontvang ik je graag in mijn praktijk in Hilvarenbeek. Daarnaast ben ik ook ingericht op videobellen, deze manier van coaching is, behalve veilig in de Corona tijd, ook zeer efficiënt en zeer effectief, heb ik ervaren. Uiteraard is een combinatie van “live” en “online” ook mogelijk. Na het traject bied ik je professionele persoonlijke nazorg, om te voorkomen dat je terug valt in je oude patroon, deze nazorg verzorg ik middels e-mail.

Ben je vastberaden om zo trots als een pauw op jezelf te zijn? Lees dan snel verder!

Een afspraak maken?

Neem gerust contact op

  [cf7sr-simple-recaptcha]