Grenzen aangeven

Kun jij je grenzen aangeven?

 • Heb jij moeite met nee zeggen? Jouw grenzen aangeven in relatie en je grenzen aangeven in werk?
 • Je wilt geen gedoe of conflicten, daarom vermijd je ze. Met als gevolg dat je op zo’n moment moeite hebt met duidelijk je grens aangeven.Β 
 • Kun jij grenzen stellen voor jezelf? Ga je makkelijk over je eigen grenzen heen?
 • Je cijfert jezelf weg, doet dingen die je eigenlijk liever niet wilt doen, grenzen aangeven in relatie vind je lastig?
 • Je hebt een hoog plichtsbesef en arbeidsethos, groot verantwoordelijkheidsgevoel.Β 
 • Je bent invoelend, meegaand, en weinig assertief waardoor je snel met alle winden mee waait.

Wanneer heb je moeite met grenzen aangeven in relatie?

Wanneer je denkt dat jij de taak/ de vraag van je partner kan fixen pak je het aan. Nee zeggen, aangeven dat je iets niet prettig vindt, of dat je liever iets anders gaat doen, kortom je grenzen aangeven in relatie en grenzen aangeven op werk vind je lastig.

Ondanks dat jouw bordje al aardig vol ligt, kun jij geen β€œnee” zeggen, anders zou hij/zij het zelf moeten opknappen, omdat hij/zij continu aangeeft het al zo druk te hebben, kun je dat de ander toch niet aandoen? Je bent zeer invoelend voor de ander waardoor je grenzen stellen aan jezelf op de achtergrond verdwijnt.

Jij doet er alles aan om die alleskunner te zijn, de liefste moeder, de zorgzame partner, de collega waar je altijd op kunt rekenen, de ideale (schoon)dochter, de vriendin met het luisterend oor, het sociale dier dat alle contacten warm wil houden, etc, etc. Je denkt aan alles en iedereen, behalve aan jezelf, je eigen grenzen.

Wil jij zo verder, zonder je grenzen aangeven in relatie?

Natuurlijk houd je dit niet vol! Je zult moeten leren je grenzen aangeven.

Bovendien word je er geen gelukkig mens van, je hebt geen idee wat jij eigenlijk fijn vindt en waar jij gelukkig van wordt. Constant ben jij in dienst van anderen. Je hoofd loopt over, je hebt weinig energie en voor persoonlijke ontwikkeling is al helemaal geen ruimte over. Je merkt dat niet alleen jijzelf over je grenzen gaat, maar ook je omgeving gaat over jouw grens heen. Steeds maar weer trap je in dezelfde valkuil en zwicht je weer. Later komt weer die spijt, en voel jij je rot.

Zolang jij niet duidelijk weet jouw grenzen te aangeven, zal dit voortduren.Β 

Het gaat ten koste van je zelfvertrouwen, je eigenwaarde daalt waardoor je een negatief gevoel krijgt. Je merkt dat anderen misbruik van je maken. Zonder grenzen aangeven in relatie, ontstaat er een onevenwichtige en ongezonde relatie.

Ga jij de stap zetten? Jij gaat grenzen leren aangeven, zodat jij:

 • voor jezelf helder hebt waar jouw grenzen liggen
 • voortaan bewust kiest of je wel of niet jouw grens overschrijdt
 • achteraf geen spijt meer hebt dat je dingen hebt toegezegd die je niet wil doen
 • meer tijd en overzicht hebt, door jouw grens aangeven
 • hebt grenzen leren aangeven op een positieve manier
 • merkt dat je door grenzen aangeven meer respect van anderen zult krijgen
 • je zelfvertrouwen en zelfliefde ontwikkelt, simpelweg door je grenzen aangeven
 • jezelf behoedt voor mentale en fysieke kwaaltjes
 • vol positieve energie in het leven staat en hierdoor nog meer positiviteit op jouw pad komt

Kortom, grenzen leren aangeven, grenzen aangeven en vooral grenzen aangeven in relatie, zorgt voor meer rust en een energieker, leuker, ontspannender, gezonder, liefdevoller en gelukkiger leven.

Wanneer je hier hulp bij kunt gebruiken, kan ik een coach of online coach traject op maat met je starten.We gaan samen kijken waar jouw uitdaging ligt en ik begeleid je naar je doel.Β 

Kijk voor de mogelijkheden op mijn diensten pagina, zet de eerste stap naar een relaxter leven waarbij jij de pleaser in jou de baas bent en neem contact met me op .

Als life coach en online coach hecht ik veel waarde aan eerlijkheid, oprechtheid, puurheid en vertrouwen, dit verwacht ik ook van jou.

Ik coach op een doortastende wijze, waarbij ik ondersteuning en een luisterend oor bied. Ben kritisch en tegelijkertijd houd ik de zaak luchtig, en ben niet vies van een vleugje humor.

We starten met een GRATIS kennismakingsgesprek, wanneer er een klik is tussen ons beiden, kijken we welke coachingsvorm het beste bij jouw wensen aansluit.

Zorg goed voor jezelf! πŸ€β€οΈπŸ¦š

 

Zet jij vandaag de eerste stap?

Plan jouw gratis kennismakingsgesprek in!

Zou jij graag willen weten hoe jij makkelijker jouw grenzen kunt aangeven? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

In een gratis kennismakingsgesprek bespreken we waar jouw uitdaging ligt en welk PauwR coach traject daar het beste op aan zal sluiten.

Een gratis kennismakingsgesprek kun je makkelijk inplannen door op onderstaande link te klikken en me een whatsapp bericht te sturen. Binnen 24 uur hebben wij onze afspraak staan!

KLIK HIER om een Whatsapp bericht te sturen

Een afspraak maken?

Neem gerust contact op